Mere end 80 år med Avery

En god idé har revolutioneret en global industri

Avery har sit udspring i, at etiketter i gamle dage ikke klistrede af sig selv – dengang skulle man enten selv påføre limen fra en limkrukke, eller fugte bagsiden med vand for at aktiverer limen. I 1935 ændrede R. Stanton (”Stan”) Avery, som ses på billedet, i midlertidigt dette, da hans vision om en nem og enkel selvklæbende etiket kom på markedet ved en kommerciel introduktion af ”Kum-Kleen Adhesive Products”, og den første moderne etiket havde set dagens lys. Stan Avery grundlagde virksomheden i Sydcalifornien, USA.

Stan Avery 1935
Avery Klum Kleen forhandler display

Sådan begyndte det

Stan Avery valgte Kum-Kleen Products som det oprindelige navn til sin virksomhed – for at reklamere for selvklæbende etiketters evne til at blive fjernet helt uden at efterlade mærker.

Da kunderne spurgte, om de kunne få deres navne på etiketterne, begyndte han også at trykke på dem, med en hånddreven trykpresse. I begyndelsen bestod etikettens forside blot af almindeligt, hvidt papir.

I dag kan etikettens forside være fremstillet af f.eks. stof, plast eller metalfilm og være dekoreret med designs og billeder i klare farver.

Sidenhen ændres virksomhedens navn til Avery Adhesives. Den 21. september 1946 blev Avery Adhesives, et partnerskab mellem Stan og Dorothy Avery, til Avery Adhesives Label Corporation og omfattede tre typer virksomhedsaktiviteter: videresalg, industriel produktion og konvertering.

Etiketterne i kategorien for videresalg blev solgt til kunderne gennem 1200 detailbutikker, herunder primært boghandlere, og gennem 300 grossister og distributører.

Etiketterne var generelt uden tryk og blev pakket i små mapper, folieposer eller dispenserbokse. Dette er den form for Avery-etiket og emballageform, der stadig er meget udbredt.

International ekspansion

Stan syntes, at det var upraktisk at sidde i Sydcalifornien og derfra fremstille og trykke etiketter til kunder i hele verden. For at sikre en fortsat vækst, var Avery nødt til at etablere separate driftsafdelinger forskellige steder i verden.

Med denne erkendelse begyndte franchiseprogrammet for udenlandske etiketproducenter at vokse, og der blev oprettet en særlig afdeling til at levere basismaterialer til andre producenters fremstilling af selvklæbende etiketter.

Etablering og vækst på det nordiske marked

Op gennem 1970'erne, 80'erne og 90'erne etablerede Avery mærket sig på det nordiske markedet under forskellige koncernejerskab.

I 1975 åbnede R. Anker Jørgensens etiketfabrik i Nykøbing Falster, som sidenhen opkøbtes af Avery Dennison koncernen, og fabrikken i Nykøbing F. blev det nordiske hovedkontor for produktion, salg og markedsføring af etiketter til håndskrift, brug i håndapplikatorer, kopimaskiner og computere.

Et af virksomhedens bedst-sælgende produktkatgorier, Avery Laser Labels, lanceres i 1987.

Avery Zweckform kontor i Oberlaiden

Yderligere ekspansion i Europa

I begyndelsen af 1999 indgik Avery Dennison et joint venture med Zweckform Buro-Produkte.

Zweckform var førende på det tyske marked for formularbøger og etiketter. Den nye virksomhed skulle muliggøre udbredelsen af Avery-brandet i det centrale og østlige Europa, og sikre den fortsatte vækst for Zweckform i andre lande, mens den nye organisations tekniske udvikling og produktudviklingsfaciliteter blev fremmet.

CCL Inc. opkøber Avery-brandet

I juli 2013 blev afdelingen Avery Office Products opkøbt af CCL Industries.

CCL er verdens største etiketvirksomhed, og leverandør af innovative løsninger til verdens markeder for personlig pleje, føde- og drikkevarer, sundhedssektoren og medicinske specialområder, bilindustrien, elektronik og varige forbrugsgoder, detailhandel og beklædning.

Virksomheden har tre andre hovedselskaber ud over Avery:

  • CCL Label
  • CCL Container
  • Checkpoint

Med omtrent 22.000 engagerede medarbejdere, driver CCL 183 supermoderne produktionsfaciliteter i 42 lande.

Med ændringen af ejerskabet tog Averys fremtidsvision form. Foruden kernevirksomheden omkring kontorprodukter, udnyttes CCL-gruppens kæmpestore teknologiske kapacitet og store materialekendskab til løbende at lancere nye etiketprodukter for andre markeder og målgrupper.

Avery PCL3 etiketter på SRA3 ark til digitaltryk Kvalitets etiketter til professionelt tryk

Avery udvider udbuddet

PCL - Etiketter til professionelle trykkerier

I november 2014 opkøbte Avery UK virksomheden PCL Label.

PCL er anerkendt som branchens førende på det engelske marked for kommercielt tryk med hensyn til selvklæbende ark og etiketter til digitalt print. I mere end 20 år har de udviklet et højt respekteret udvalg af produkter samt service på topniveau for markedet i dag.

Alle materialer i PCL-serien kan udskrives både med konventionelle metoder (f.eks. offset-tryk og silketryk) og digitalt ved hjælp af "hot fusing"-laserteknologi. Dertil kommer mulighederne med PLC3-serien, som printer med HP Indigo-trykpresser.

Alle PCL-materialer er konstrueret til at kunne håndtere forskellige printprocesser, f.eks. fortryk af faste oplysninger med offset-tryk, og efterfølgende overtryk af variable data med digitale metoder.

METO Classic Basic prismærkning

METO - Your Retail Label Expert

I 2016 blev METO en del af CCL Industries Inc., og i 2018 betød en ændret nordisk distributionsstruktur for METO® produkter, at Avery Nordic udvidede sit sortiment med METO’s varesortiment.

METO er gået forrest med nye idéer og innovative løsninger til detailsegmentet i årtier, og har udviklet utallige salgsfremmende løsninger, som med tiden er blevet en integreret del af standardløsningerne inden for detailhandelen. Det var for eksempel METO, der opfandt den første håndholdte pris- og datomærkeprispistol og etiketten med bølgekant til ubegrænset prismærkning og kodning af varer og
enheder.

METO sælger stadig pris- og datomærkepistoler og tilhørende etiketter, men har også produkter til styring af kundeflow med professionelle kønummersystemer, hyldeoptimering (bl.a. elektroniske hyldeskilte) og indretning af salgsarealer- og lokaler(bl.a. skilte).

Avery Nordic

Avery Nordic har i dag hovedkontor i Køge, og dækker salg og markedsføring i de nordiske lande af virksomhedens serier af etiketter til ethvert formål.

Avery Nordic's primære område er udstansede etiketter på A4 ark til print i laserprinter, farveprinter og inkjet printer, samt af et stort udvalg af etiketter til håndskrivning.

Derudover tilbyder Avery Nordic innovative løsninger indenfor etiketter og kortprodukter, herunder også det gratis software Design & Print med 100vis af skabeloner så man nemt og enkelt, både online, offline og fra tablet apps, kan tilpasse, designe og printe adresseetiketter, visitkort, skilte, navneskilte og meget andet.

Avery Nordic har desuden siden 2017 drevet en webshop med et udvalg af produkter fra både Avery’s og METO’s sortimenter. Og i 2020 blev det desuden muligt for at bestille helt ned til et enkelt etiketark via Avery Etiketshop / Pick&Mix-sortiment, hvor kunden selv vælger kombination af etiketstørrelse og materiale.

Avery Nordic - Key Account Manager, Sverige

Førende inden for softwarestyrede digitale printløsninger

I dag er Avery verdens førende leverandør indenfor softwarestyrede digitale printløsninger for millioner af små virksomheder og forbrugere og står for organisering af materialer på kontorer, skoler og i hjemmet.

Vi går forrest, når det handler om innovative teknologier og produktløsninger for printbare medier, og vores brand er det mest anerkendte i branchen.

Virksomheden tilbyder knapt 1000 produkter i Norden til både erhvervskunder og enkeltpersoner på kontoret og i hjemmet.